ProspecteMedicamente

Prospecte Medicamente, Indicatii terapeutice


Cauta un prospect:

Prospect CLIMEN

Denumire comerciala: CLIMEN

Producator:

Indicatii: Tulburari aparute în menopauza ca: valuri de caldura, transpiratii bruste, palpitatii , cefalee, stare de ameteala, stare depresiva, insomnii si oboseala , dispareunie, uscaciunea mucoasei vaginale , mictiuni frecvente, disurie si incontinenta ,

modificari involutive cutanate si ale mucoaselor (în special la nivelul celei uretrale si genitale). Administrarea pe o perioada mai îndelungata previne în buna masura osteoporoza si patologia cardiovasculara.

Contraindicatii:
În caz de hipersensibilitate fata de componentele produsului, tulburari functionale hepatice , icter în cursul unei sarcini anterioare, sindrom Dubin-Johnson si sindromul Rotor, îmbolnaviri în curs sau antecedente ca: tromboza cerebrala , infarct cardiac , tumori hormono-dependente uterine , overiene sau de sân (chiar si în caz de suspiciune), endometrioza , tulburari ale metabolismului lipidic , diabet grav cu modificari vasculare , otoscleroza (cu înrautatirea starii în cursul sarcinilor anterioare), sângerari genitale (din cauze neelucidate), sarcina , alaptare . O supraveghere deosebita va fi acordata pacientelor cu: diabet , hipertensiune arteriala , varice , inflamatii ale venelor, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, porfirie, tetanie , chorea minor etc.

Reactii adverse:
Uneori tensiune mamara, tulburari gastrice, modificari ale greutatii si libidoului, aparitia de sângerare în perioada de pauza la femei ce nu au mai avut menstra, neaparitia sângerarii în perioada de pauza la cele la care menstra mai era pastrata. Uneori pot aparea edeme , cefalee, stari depresive s.a.m.d.

Compozitie:
O folie contine: 11 drajeuri - albe a 2 mg estradiol valerat: 10 drajeuri - roz a 2 mg estradiol valerat + 1 mg cyproteron acetat.

Actiune:
Combinatie estro /progestativa pentru tratamentul tulburarilor menopauzei .

Administrare:
Drajeurile se înghit nemestecate cu putin lichid de obicei dupa micul dejun sau cina , mentinându-se zilnic aceeasi ora de administrare. Tratamentul începe în a 5-a zi a ciclului. Dupa 21 de zile de tratament , la 2-4 zile urmeaza o sângerare de privare. Dupa o pauza de 7 zile începe un nou